Kamelot

Онзи ден – 18 Април, се проведе концертът на Камелот. Място – зала Христо Ботев. Което автоматично значи или ужасен звук, или отвратителен звук. Беше всъщност и двете – ужасно отвратително озвучаване. Концертите в тази зала трябва да се забранят със закон. Единствено концертът на Cannibal Corpse беше с много добър звук, също и първият на Soulfly. Всички останали са някъде между средно добре и мега зле.

По стар обичай изпуснахме първата подгряваща група – Forever Slave. Слушал съм няколко техни парчета и исках да ги чуя и на живо как са. По-късно приятели споделиха, че си заслужавало във визуално, но не и в звуково отношение, т.е не сме изтървали много. Вина (в кавички) имаха и организаторите, защото за разлика от друг път, концерта започна точно на минутата. Аз нали съм свикнал да има час-два закъснение…

Втората подгряваща, Firewind, вече ги бях гледал на ProgPower феста в Копенхаген. Тогава ми направиха доста добро впечатление. Сега не толкова, може би заради звука, но ми се стори, че пееха някак насила. А и песните ми звучаха някак лековати, като някоя поп група, решила да пробва що е то метъл.

И настъпи моментът на сцената да излязат Камелот. Публиката ги посрещна много добре. През цялото време се викаше, подскачаше, хората определено се кефеха. Самата група като че ли не очакваше подобна реакция у феновете и със сигурност останаха приятно изненадани. Вокалът звучеше много добре когато не му се губеше гласът между останалите инструменти. Пред сцената звукът беше глух, а назад до пулта беше остър и ехтящ. Нямаше едно място, където да се чува нормално. Половината песни ги разпознах, другата половина – не успях нещо, отдавна не бях ги слушал.

Като цяло – яка група, кофти звук. Поредния прецакан концерт. А можеше да е толкова по-добре.

Ето едно доста по-възторжено ревю и много снимки. А ето и още снимки (оттук са и снимките в началото).


Един коментар за “Концерт на Камелот”


  1. Thanatos каза

    Концертът не беше лош. Естествено не мога да не се съглася, че озвучението беше пълен ужас, но мисля, че публиката помогнахме за доброто „озвучаване“ на песните 🙂 Аз останах много доволен от това колко заредена беше публиката и мисля, че и Рой (от Камелот) също остана много доволен, дори приятно-изненадан. Поне се радвам, че при самото влизане на концерта нямаше каши като при Хелоуин да пускат по 1 човек на 5 минути и то след като 1 час сме чакали на дъжда преди да се наканят да пускат хората да влизат.

    Файъруинд също не бяха лоши, но след като им изгледах клиповете в youtube мога да кажа едно – вокалиста определено трябва да понаучи малко ангийско произношение.

    За Forever Slave мога да кажа само едно нещо – това което някой изкряска на концерта след като те започнаха да си мятат перцата, палките и т.н. преди да си заминат и то е – „Метнете и вокалистката!“ 🙂

Моля използвайте кирилица!