Онзи ден ми се прецака покета, който бях закупил доста отдавна. Най-вероятно дънната платка. Гледам гаранцията – до 28 юли. Егати късмета, си викам, защото джаджата е доста скъпа. После черни мисли ме налегнаха. Че ще се заядат за нещо, че ще ме размотават из сервизи и че по всякакъв начин ще пробват да минат метър. Зачетох се из интернет и попаднах на следната интересна статия. Там, четейки всички коментари, се доубедих, че няма начин да се мине без бой.

Днес сутринта, въоръжен с няколко члена и алинеи от Закона за защита на потребителя, се запътих към офиса на фирмата, от която бях взел покета. През главата ми преминаваха различни сценарии на действие. Ще пробват да ме препратят към сервиза, това е сигурно. После ще откажат да впишат рекламацията в дневника за рекламации. Аз ще поискам да говоря с управителя… и т.н.

Влизам в офиса. Соц интериор – мокет, дървени ламперии, няма климатик. Две девойки ме посрещат приветливо. Казвам какъв е проблема и се подготвям да цитирам алинеи. За мое огромно учудване нямаше нужда. Приеха рекламацията и ми изготвиха приемо-предавателен протокол за отрицателно време. Тръгнах си леко стъписан. Толкова ли било лесно?

„Подготви се за най-лошото, очаквай най-доброто“, казва поговорката, която в моя случай беше изкривена във вида „Подготви се за най-лошото, очаквай най-лошото“. Взимам си бележка.

Браво на Atlascom. Само така!

UPDATE: Върнаха ми покета оправен. Оказа се прецакано дъно, точно както си мислех. Сега си работи като нов 🙂


5 kоментара за “Гаранционно обслужване”


 1. Ирина Марудина каза

  Хм, и какво точно му се прецака?


 2. Loshia каза

  Ами просто не работи. Не се стартира. Само като го включа към тока и се показва началния екран и дотам. Не зарежда операционната система и не зарежда батерията. Един познат предположи, че е заминала дънната платка, защото е имал подобни проблеми с неговия покет (друга марка).


 3. Ирина Марудина каза

  Имах някакъв сходен проблем, който се оправи като махнах картата памет – бях записала (оптимистично…) файлове с имена на кирилица там и просто отказваше да стартира.

  Те и в Стемо като го купувах ме предупредиха за случай на клиент, който го дал за ремонт и се оказало точно проблем с картата памет.


 4. Loshia каза

  Махането на картата с памет беше първото нещо, което направих. Второто беше да извадя батерията и да я сложа обратно. Третото беше хард резет, а четвъртото – да си намеря резервна батерия да не би да е от нея. След като изчерпах всички възможни опции, остана само ремонт в сервиз, което и доведе до горния пост 🙂


 5. Ирина Марудина каза

  Имахме в нас едно HP iPaq, което умря по аналогичен начин – за съжаление нямахме късмета да е още в гаранция.

  Стискам палци рекламацията ти да се разреши бързо! Най-добре – с подмяна 😉

Моля използвайте кирилица!