Един познат днес ме викна на помощ. Половината текст се чете, другата половина – на маймуница. Причината – ползва се някакъв TmsCyrNew шрифт, за който и не бях чувал! Естествено не можеш примерно да копнеш текста от Word в Notepad и то да вземе да стане. Да го запишеш като текстов документ също не става, защото Word-а е много хитър и пробва да „преведе“ текста от Unicode в ASCII специално за теб, то не става и това винаги ме е вбесявало. Но това е друга тема.

Елементарно, казвате вие, инсталира се въпросния шрифт и готово. Само дето моят познат няма интернет у тях (мда, има и такива хора) и ако си мислите, че лесно се намира този шрифт, пробвайте да го потърсите. Издирих го някак си все пак и го слагам тук за други нуждаещи се.

А утре ме чака пътуване към Сандански. Хем си мислех, че тази година няма да ми се налага повече. Надявам се да си почина малко като страничен ефект. Може да пробвам да драсна нещо оттам, досега не съм пробвал от Покета. Също може да тествам 3dTracking дали работи.


2 kоментара за “TmsCyrNew и за вредата от старите шрифтове”


  1. николай каза

    днес имах работа с точно този шрифт свалих го от от теб но точно TmsCyrNew няма и документа ми пак не е оформен добре би ли ми казал къде да поровя


  2. Loshia каза

    Ами не си спомням откъде точно съм го свалил. Пробвай да потърсиш в Google и после се похвали, ако намериш нещо 🙂

Моля използвайте кирилица!