loshia

blogs the world

loshia.net

Най-сетне се реших на смелата постъпка да си взема собвстен домейн - loshia.net. Още преди месеци се чудех за loshia.com, ама някой го взе докато се наканя. Използвах услугите на cbox.biz, излезе ми малко под 50лв хостинг за 1 година + домейна. Засега съм доволен от услугата, особено като се има предвид, че в хостинг пакета влизат доста неща, които ги няма на други места (unlimited traffic anyone?).

Първото нещо беше да си сложа версия на WordPress. Всичко тръгна идеално, поне докато не пробвах да си прехвърля постовете от стария блог на новия и не опрях в едно ембеднато видео от youtube.com. На стария блог само пишеш адреса на видеото и то се показва. Тук обаче не ще. Разгледах сайта на WordPress и по-точно страницата им за plugins и попаднах на следния plugin: WP-video{.broken_link}. Инсталира се и се ползва ужасно лесно. Единствения недостатък - ако видеото се центрира в редактора и престава да се вижда! Прегледах кода набързо и май автора търси в текста на поста [p], което в случая с центриран текст [p align=“center”] ([] да се замени с <>). Като ми остане време ще го оправя и ще го постна тук за всички да го ползват.

Утре в свободното време (което все ужасно не достига), може да потърся някоя и друга тема за блога. Макар че класик темата с пипнат основния фонт да е Verdana изглежда прилично засега.