loshia

blogs the world

The King of Comedy

Току що гледах по Канал 1 един стар филм с Робърт Де Ниро - “Кралят на комедията”. Не се е променил много за 23 години, освен че играе във филма с тарикатски мустак. Самият филм не е много лесен за гледане и макар да има смешни моменти, по-скоро те кара да се замислиш, отколкото да се смееш. Определено няма да допадне на почитателите на _Анализирай това. Р_ежисьор на филма е Мартин Скорсезе.

Филмът е за самоук комедиен актьор (Рупърт Пъпкин), който желае да пробие в шоубизнеса. Макар никога да не е изнасял представление пред публика, той е сигурен, че ще има грандиозен успех. Единствено му трябва да го излъчат по телевизията, което както се сещате, няма как да стане.

Нашият човек не се отчайва и решава да отвлече главния актьор на шоуто и да го държи заложник, докато излъчат негово представление на живо по телевизията. Звучи малко познато, но всъщност филма няма нищо общо с никой друг филм, който съм гледал. Малко филми са смешни и тъжни и неловки едновременно.

Оценка: 710. Само за ценители!

Малко преди това гледах втората серия от третия сезон на Изгубени и нещата не станаха по-ясни спрямо първата серия. Така и не разбрах, например, защо накараха Клер да се размотава с тази рокличка? Както и защо изобщо ги държат в плен и каква им е целта на тези други? И за какво толкова им трябва лодката? И като пуснаха на Джак онзи мач, дали пък просто не са го уловили по сателитната чиния? Гледам излязъл е трети епизод, може пък и да се поизяснят нещата. Поживьом, увидем.