loshia

blogs the world

Guitar Hero II

Днес както си работя тихо и кротко и изведнъж чувам от съседната стая някакви бесни рок парчета. Заварих купчина колеги втренчили поглед в телевизора, а един от тях държи в ръка достоверно изглеждаща китара и уж свири. Само дето аз знам, че той си няма и понятие от това как се свири на китара. Което не му попречи да се изяви добре в маниакалната игра Guitar Hero II.

Самата игра си върви с китара. На грифа, където е лявата ръка, вместо струни има 5 разноцветни копчета плюс още едно, което се намира там, където е дясната ръка. На телевизора тече рок парче и в такт с музиката на екрана се появяват кои копчета на китарата трябва да се натиснат за определено време. Не си мислете, че е лесно. Особено ако сте свирили на китара е доста объркващо. Всички колеги, които малко или много се водят китаристи, обявиха играта за много трудна. А тези, които не бяха хващали китара през живота си, имаха забележителен напредък само в рамките на песен-две.

Аз, понеже не съм дрънкал на моята китара от години, нямах проблеми и само след минути вече свирих песни на Кис, Нирвана, Данциг и Мотли Крю сякаш съм професионален музикант. Вярно, че беше на лесно ниво, но все се почва отнякъде. От любопитство пуснах на трудно ниво и се хванах за главата. Там трябва да си виртуоз за да нацелиш кои копчета кога се натискат.

С две думи играта е много, много, много зарибяваща и я препоръчвам на всеки, който има Playstation 2 под ръка.