loshia

blogs the world

Mario & Luigi: Partners in Time

Днес най-сетне изиграх Mario & Luigi: Partners in Time за Nintendo DS. Подробно описание на играта, както и съвети как да се изиграе най-лесно, може да прочетете на Gamespot{.broken_link} или на Wikipedia. Високата оценка, която са дали на Gamespot, е определено заслужена. Колко е зарибяваща играта говори и фактът, че имам над 25 часа игрално време, и още не ми е омръзнала!

За незапознатите - играта е тип RPG с весели графики, смешен диалог и зарибяващ геймплей. Битките с враговете са походови, като на края на всяко ниво има Бос, който се побеждава по специфичен начин. Играта не е много трудна, с изключение на някои Босове. Повечето битки са сравнително кратки, но има тук-таме и по-продължителни, например с последния Бос (Princess Shroob) се сражавах повече от половин час.

За още по-незапознатите - играта е за Nintendo DS (не става за нормален компютър). Това е игрална преносима конзола с размер 13x8x2 см и два екрана (единият е touch screen), т.е. колкто две кутии цигари една до друга, събира се в нормален джоб, което позволява да си играеш когато и където си поискаш. Но за това - в отделен пост.

Сега идва ред на New Super Mario Bros. Там вече съм стигнал и изиграл последния, осми свят, но четвърти и седми още не съм ги минал, те се отключват по специален начин веднъж като минеш играта. Но и за това ще пиша друг път.