loshia

blogs the world

Безплатни разговори с Gizmo Call

Днес попаднах на следния сайт: gizmocall.com{.broken_link}. Пишеш телефонен номер и говориш. Имаш право на 5 безплатни минути всеки ден. Ако се регистрираш, безплатните минунти се увеличават на 10. Няма нужда от инсталация на специален клиент, всичко става през браузъра. Е, иска се инсталиране на плъгин, но това се преживява. Gizmo Call е всъщност разработка на Gizmo{.broken_link}, конкурентите на Skype.

Интересно как печелят с всичките тези безплатни минути. Може би идеята е да се зарибиш и да започнеш да си плащаш, за да може да говориш повече. Проверих цените, за България са малко солени - 34.3 цента към мобилен телефон и 5.4 цента към стационарен телефон.

Освен към нормални телефони, през Gizmo Call може да се говори и към произволни SIP клиенти. Например Google Talk, Gizmo, собствениците на Nokia N80i или на Nokia Internet Tablet. Тези разговори вече са без ограничение и напълно безплатни.

Друго интересно нещо е възможността да си направиш твой си линк, който да сложиш на страницата си и който иска да пробва да ти званне. Линкът е от вида “https://gizmocall.com/359881234567". Единственият проблем според мен е, че всеки, който пробва да се обади, трябва да си инсталира въпросния плъгин към браузъра си, което не е много удобно и малко пречи на идеята “кликни на линка и говори веднага”.