loshia

blogs the world

Hotel Dusk: Room 215

Наскоро приключих поредната игра за Nintendo DS, казва се Hotel Dusk: Room 215 (ревю). Това е може би една от най-добрите приключенски игри, които съм играл. Играх я бавно, може би няколко седмици, и с голямо удоволствие. Надявам се скоро да има някакво продължение.

Цялото действието се развива в един хотел в рамките на една нощ в края на 1979. Главният герой е бивш полицай, който търси своя изчезнал преди години партньор. В хотела той се натъква на уж привидно случйно попаднали тук хора, но… нищо не е случайно в тази игра. В началото си мислех, че какво толкова пък има в един хотел? Да, наистина, хотел като хотел, но хората в него - ето те бяха уникални всички до един. Многопластови, това май е точната дума. Всеки убедително представен и нарисуван, всеки с интересна история и поне една тайна зад гърба си, която трябва да се разкрие.

Начинът на игра е леко необичаен. Вместо да се държи хоризонтално, както е нормално, DS-ът се държи като разтворена книга. Ето кратко клипче как се играе, а ето и официалния трейлър на играта.

Оценка: 910. Задължителна за всички любители на куестове.