loshia

blogs the world

Филми-близнаци

В рамките на няколко дена гледах два филма, които са много различни, но всъщност доста еднакви. Историята, актьорите, стилът се различават, но разни ключови елементи яко се припокриват. Преценете сами.

Първо гледах Странни Връзки. Ето и историята накратко.

Талантлив, самотен и неприлично богат лекар на средна възраст изведнъж се разболява, в случая от левкемия. Неговата втора майка, която го е осиновила, му разкрива къде са неговите истински родители, които са англичани. Той решава да се срещне с тях с цел някой да му стане донор. Те го посрещат радушно и при тях той намира истинското семейно щастие, преоткрива себе си и забърсва млада и красива жена като бонус. Краят ще го спестя.

След това даваха Градът на Сиуксите. Я да видим сега за него какво може да се каже.

Талантлив, самотен и неприлично богат лекар на средна възраст изведнъж се разболява, в случая странно психично разстройство. Неговата втора майка, която го е осиновила, му дава като подарък за рождения ден писмо от истинската му майка, която е индианка. Той решава да се срещне с нея с неясна цел. Там цялото племе го посреща радушно и при тях той намира истинското племенно щастие, преоткрива себе си и забърсва млада и красива индианка като бонус. Краят отново ще го спестя.

Всъщност двата филма не си приличат толкова, колкото ги изкарах, но просто не можах да не отбележа очевидните прилики. Първият е драма с комедийни елементи, вторият пак е драма, но с екшън елементи. Първият определено повече ми харесва, вторият не чак толкова. Да кажем 710 и 610. И то защото съм в добро настроение.