loshia

blogs the world

Scream for me, Sofiaaaa!

Доживяхме да видим и Iron Maiden в София! Аз всъщност съм ги гледал вече през 1995-а година, но тогава не се брои, защото бяха без Bruce Dickinson. Не че беше лош концерт, даже много ми хареса, защото беше първият от подобна величина, на който бях ходил дотогава. Билетът струваше цели 900 лева стари пари, което не беше малко за беден студент като мен. Спомням си, че успях някак си се вмъкна без пари и че се изкефих максимално!

Както и преди 12 години, и сега концерта беше открит от Ахат. Сигурно ако след още 10 години Мейдън пак дойдат, ето кой ще ги подгрява. Имаше и втора подгряваща група, водена от щерката на Steve Harris - Lauren Harris. Аз пропуснах и двете групи в името на няколко бири и, съдейки по коментарите после, не съм изпуснал нищо.

Точно в 21:00 на сцената изгряха Мейдън и взривиха публиката. Аз бях отпред и вдясно на пулта и се чуваше доста добре. За съжаление от групата не се виждаше абсолютно нищо, защото сцената беше прекалено, ама прекалено ниска. Добре, че имаше допълнителни екрани, които показваха бандата в едър план.

Мейдън започнаха с три песни от новия албум, който на мен лично ми харесва. Имаше и такива, на които им беше скучно и чакаха нетърпеливо “класиките”. Които и не закъсняха и публиката се оживи значително, а на Fear Of The Dark стадиона направо се взриви. Всички пееха и подскачаха, а Брус не спря да вършее из сцената. По едно време се появи и танк, както и разни бутафорни версии на Еди, които изглеждаха по-скоро смешно, отколкото страшно.

Звукът не беше перфектен, но беше достатъчно добър. Поне там, където бяхме. Единствената ми забележка е, че концертът беше много кратък. Час и половина някъде. То вярно, че са на възраст вече, ама можеха и да изпълнят някоя песен в наша чест. Все пак, един вид, за първи път са ни на гости. Други несъществени оплаквания са, че сцената беше прекалено ниска и че пътят извън стадиона не беше осветен и джапахме през гьолове и се спъвахме в купища бутилки.

Ако трябва да тегля чертата - хареса ми много. Ето и друго ревю със снимки, ето и още едно{.broken_link}.

Оценка: 810. Задължително за всеки.