loshia

blogs the world

Концерт на Dismember

Онзи ден беше концертът на Dismember, които са една от много детски банди, които слушах навремето. Детски в смисъл, че свирят дет метъл и че ги слушах основно преди 15-16 години като невръстен тийнейджър. Както обикновено, изпуснахме подгряващите за сметка на 1-2-3 бири в съседното заведение. Всъщност хванахме малко от Past Redemption, които не звучаха толкова зле, което и се очакваше, имайки предвид предните концерти на Obituary и на Anvil, които бяха също в клуб Black Box и където звукът беше повече от приличен. За разлика от преди обаче, този път вътре се дишаше и нямаше припаднали от жегата.

След кратко чакане на сцената се появиха Dismember. Представиха се доста добре, свириха парчета от всички албуми - и стари, и нови. Вокалът не се спря на едно място, независимо от килограмите си, и кръстосваше сцената, викаше към публиката и се здрависваше през пет минути с хората от предните редове. Китаристите на няколко пъти се подреждаха в редичка и се накланяха напред-назад в такт с музиката, точно както колегите им от Judas Priest, примерно, правят на концертите си. Сигурно не беше случайно - единият от китаристите беше с тяхна фланелка. Вокалът също си направи майтап с Iron Maiden, като извика Scream For Me Sofiaaaa по едно време.

Единственото ми оплакване е, както обикновено, озвучаването. Звукът беше адски силен и изкривен. След концерта ушите ми неистово пищяха. На следващия ден - също. От друга страна, това е една добра тренировка за концерта на Manowar следващата седмица в Каварна, който едва ли ще е по-малко шумен.

Оценка: 710.