loshia

blogs the world

Death-ски концерт

Krisiun, Incantation, Estuary, Inactive Messiah Tour Poster Онзи ден бях на underground концерт на Krisiun, Incantation, Estuary и Inactive Messiah{.broken_link} в читалище “Светлина”. Често правят такива концерти из разни читалища. Предполагам, защото излиза по-евтино, а и идват малко хора и мястото достатъчно. Този път имаше дори по-малко народ от обикновено, което не попречи групите да свирят като за последно.

Аз по традиция изтървах първата група, Estuary, за което леко съжалявам, защото чух, че вокалът бил всъщност вокалка - руса индианка с коса до коленете. Е, само това си е заслужавало присъствието.

Втората група, Inactive Messiah{.broken_link}, хванах само последните две песни. Звучаха доста прилично и много мелодично на фона на следващите две групи.

На сцената, след отегчително интро, се възнесоха Incantation, гости от Щатите. Тях ги знам от повече от десет години. Едно време им слушах първите албуми, но никога не съм им бил голям фен. Свирят думаджийски грайнд/дет метал. Като цяло добре се представиха и народът видимо се кефеше. Ама толкова се радваха, че през целия час, докато траеше тяхното представяне вървеше грандиозно пого пред сцената. Такова блъскане не съм виждал на никой друг концерт преди това. Навсякъде летяха ръце и крака, непрекъснато се въргаляха хора по земята, въртяха се в кръг и се блъскаха здраво един в друг. Цяла мистерия е за мен как после няма припаднали, извадени очи или счупени крайници. Още повече, че в мелето участваха и клечки, и яки мъжаги, които не спряха да се блъскат един-друг и вършееха в такт с музиката.

Krisiun, които са бразилци, закриха достойно вечерта с умопомрачително бърз дет метъл. Барабинстът им беше просто като шевна машина, а вокалът малко приличаше на нарко трафикант. Като гост свири в една от песните и един от китаристите на Cannibal Corpse, които изнесоха потресаващ концерт по рано тази година. Публиката пак издивя и се вихри пред сцената чак до края на концерта.

После два дена ми пищяха ушите.

Снимки от концерта има тук{.broken_link}.