loshia

blogs the world

God Of War 2

Най-сетне ми падна и втората част на God Of War. Това сигурно е играта, която очаквах най-много за изминалата година. В момента съм към средата и като цяло съм със смесени чувства.

От една страна, втората част на God Of War е по-добра от предшественика си по почти всички показатели. Има повече екшън, много повече мащаб и възможности за контрол на главния герой. Спирал съм на някои екрани просто да погледам красивата гледка или да се възхитя на грандиозните панорами, които изобилстват в играта. Има повече босове за побеждаване, както и много допълнителни мини игри, които доста умело са вплетени в главното действие. Всичко е по-лъскаво, по-бързо, по-красиво и много много по-мащабно и зрелищно.

От друга страна обаче, имам усещане, че някои неща са направени надве-натри. Ако не си играл първата част, ще е трудно да навлезеш в ритъм. Има някои загадки, чието решение изобщо не е очевидно, защото се базира на някой нов елемент за втората част, който никой не ти е обяснил до момента. На няколко пъти прибягвах до ръководството на GameSpot, където всичко е много добре обяснено.

По-лошото е, че някак си играта ми се струва… леко скучна. Не ми се вярваше, че ще кажа точно тези думи за God Of War, но факт. Може би защото очаквах нещо по-различно, по-иновативно, а не десет часа от същото. Защото каквито и нови неща да има добавени, това все пак си е същата игра като цяло. Имам още 5-6 часа игра до края, ще видим дали ще ми се промени мнението.

Иначе личи си, че разработчиците са действали с размах и може би това е най-добрата игра за Playstation 2 за изминалата година. Ако първата част ви харесва, то във втората ще се влюбите.