loshia

blogs the world

Remote Desktop неволи

Пробвам аз онзи ден да се вържа до един компютър чрез Remote Desktop и получавам следното мистериозно съобщение: Unable to connect due to account restrictions. Ха сега де? Оказа се, че не е позволено да се логнеш отдалечено ползвайки потребителски акаунт, който няма парола. Естествено, веднага се разтърсих и намерих как това да се изключи.

  • Start -> Run -> пишете gpedit.msc и натискате Enter
  • Computer Configuration -> Windows Settings -> Security Settings -> Local Policies -> Security Options
  • Издирва се и се променя на disabled следната опция: Accounts: Limit local account use of blannk passwords to console only

След като преодолях този проблем, веднага се натъкнах на друг. Няма как да се логнеш отдалечено с Remote Desktop,ако някой друг вече се е логнал на компютъра и си работи. Ако пробваш въпреки всичко, то текущо логнатия потребител се разлогва за да можеш да влезеш ти, а това си е неудобно, ако двама човека ползвате компютъра.

Оказа се, че и за това има решение, което е подробно описано на тази страница. Не знам дали работи за Service Pack 3, който наскоро излезе, но с Service Pack 2 няма проблеми - лично съм пробвал.

И остана последният, най-сериозен проблем. От известно време насам не мога да се логна с Remote Desktop към служебния компютър. Връзва се, показва Windows Login диалога с потребителското име, паролата и домейна, но като пробвам да вляза и моментално ме изхвърля навън. Обратното, от работата към домашния компютър, работи без проблем.

Много странно.