loshia

blogs the world

Heavy Rain

Преглеждам си аз днес Gamasutra и попадам на интервю с David Cage, човекът отговорен за Fahrenheit (aka Indigo Prophecy), една от най-добрите игри, които съм играл някога. Една от малкото, където няма разлика между история и геймплей. Историята е начинът, по който играеш, а начинът на игра е част от историята й. На малко други игри съм седял накрая с поглед вперен в монитора, неспособен да мисля за друго освен за преживяното до момента. Защото емоцията в тази игра е основното, тя е базата, на която е положено всичко останало. Тя те грабва от началната сцена и те води до финалната развръзка и не те оставя за миг да си поемеш дъх или да погледнеш отегчено встрани. Защото това не е просто игра, това е изживяване (колкото и клиширано да звучи).

Та, дотук с рекламата. Каква беше радостта ми, когато разбрах, че скоро ще излиза следващата игра - Heavy Rain. Поразтърсих малко информация за нея - не намерих много, освен че ще е на пазара есента и ще е само за Playstation 3. Ако има игра, която да ме накара да си купя PS3, тази ще е. Не очаквам нищо по-малко от шедьовър от авторите на Omikron: The Nomad Soul и Fahrenheit.

Единствената допълнителна информация, която имам, е това tech demo отпреди две години. Надявам се да са оправили lip syncing-а, защото хич не изглежда добре. Останалото обаче… искааам 🙂