loshia

blogs the world

Концерт на Crematory

Още една емблематична група мина през нас - немските готик-метъли Crematory. Това е една от малкото групи, които слушам от над десет години и които все още ми харесват. Когато чух за концерта се зарадвах, но и леко се притесних, защото беше обявено, че ще се проведе в зала “Христо Ботев”, което автоматично значи ужасен звук.

Както никога досега, пристигнахме навреме за подгряващите групи. Първи бяха The Revenge Project, които избиха рибата. Има нещо от ранните Paradise Lost в тяхната музика заради което съм техен фен. Иначе - страхотен звук, добро присъствие на сцената и запомнящи се песни - какво му трябва още на човек. Свириха към час и здраво надъхаха публиката.

Вторите подгряващи бяха Hyperborea{.broken_link}, които свирят приличен oldschool death metal. Като цяло ми се сториха малко по-еднообразни, но въпреки всичко ми харесаха. Стегнат сет, плътен звук и късащи главата дет парчета в малко над половин час. Не знам само доколко са подходящи да откриват за готик (па макар и метъл) група.

Crematory взривиха залата още с преди да се появят на сцената. Всички около мен подскачаха, викаха, пищяха и размахваха ръце във въздуха, изобщо радушно посрещане, което беше напълно заслужено, защото концертът после беше страхотен. Последваха почти два часа хитове от първия до последния албум на групата. Звукът беше почти перфектен, особено в центъра на залата. Встрани, и особено по седалките, беше доста по-зле, но като цяло едно от най-добрите озвучавания в тази зала. Можело, значи, да се изкара хубав звук там!

Аз лично останах очарован от концерта. Все яки песни, като се почне от Tears Of Time, на която публикта буквално полудя, мине се през лекичката готик-рок-ен-рол песничка The Fallen, както и през валяка The Eyes Of Suffering, който звучеше пъти по-тежко от оригинала и се свърши с брилятния кавър на Systers Of Mersy Temple Of Love. Изобщо имаше по малко за всеки фен. Много приятна изненада беше краткия поклон към Slayer и Sepultura с кратък микс от Reigning Blood и Arise. Тук вече всички откачиха, влючително и аз 🙂

Ето още един поглед{.broken_link} над нещата, както и много хубави снимки.