Днес попаднах на следния сайт: gizmocall.com. Пишеш телефонен номер и говориш. Имаш право на 5 безплатни минути всеки ден. Ако се регистрираш, безплатните минунти се увеличават на 10. Няма нужда от инсталация на специален клиент, всичко става през браузъра. Е, иска се инсталиране на плъгин, но това се преживява. Gizmo Call е всъщност разработка на Gizmo, конкурентите на Skype.

Интересно как печелят с всичките тези безплатни минути. Може би идеята е да се зарибиш и да започнеш да си плащаш, за да може да говориш повече. Проверих цените, за България са малко солени – 34.3 цента към мобилен телефон и 5.4 цента към стационарен телефон.

Освен към нормални телефони, през Gizmo Call може да се говори и към произволни SIP клиенти. Например Google Talk, Gizmo, собствениците на Nokia N80i или на Nokia Internet Tablet. Тези разговори вече са без ограничение и напълно безплатни.

Друго интересно нещо е възможността да си направиш твой си линк, който да сложиш на страницата си и който иска да пробва да ти званне. Линкът е от вида „http://gizmocall.com/359881234567“. Единственият проблем според мен е, че всеки, който пробва да се обади, трябва да си инсталира въпросния плъгин към браузъра си, което не е много удобно и малко пречи на идеята „кликни на линка и говори веднага“.


9 kоментара за “Безплатни разговори с Gizmo Call”


 1. Loshia » Безплатни съобщения с Gizmo SMS каза

  […] като писах преди време за Gizmo Call, услуга, която предоставя кратки безплатни разговори […]


 2. mariana каза

  до


 3. daniela каза

  ьяаожг


 4. antani155 каза

  жана иванова


 5. mdimow каза

  яко


 6. Ivailo каза

  де


 7. petar каза

  здр как си?на каде си тругнала?


 8. seiko каза

  гжхиес


 9. seiko каза

  яешжщ

Моля използвайте кирилица!