o2-Dictionary

o2-Dictionary

Download (версия 1.47)

Преди десетина години, когато бях млад и имах свободно време колкото си искам, седнах и си написах речник. Тогава нямаше добри и лесни за използване речници. Всички бяха претрупани, неудобни или работеха само под ДОС. Затова и се появи o2-Dictionary. Неговата цел беше една-единствена – да си го употребявам само аз. С течение на времето започнаха да го ползват колегите, по-късно приятелите, а после и още много непознати хора. Оттогава минаха много години, смених си работата, времето започна да не стига и отдавна не поддържам речника. Но хората не са го забравили и още го използват. Затова, след като години наред o2-Dictionary си нямаше свое място в интернет и се сваляше от всякакви странни места, реших, че е крайно време да му направя страничка.

Тук ще намерите коя е последната версия, както и актуална връзка за сваляне. Коментарите са разрешени, така че може да си пожелаете нещо, току виж излезе нов вариант на речника някой хубав ден. А може и да напишете своите впечатления или пожелания.


9 kоментара за “o2-Dictionary”


 1. SuperTed каза

  Брее.. от толкова години го ползвам това о2 (намерих го в лана на Студентски град), а чак сега случайно попадам на автора. Бравос за речничето!


 2. Михаил Върбанов каза

  Поздравления колега, много добре свършена работа! От 10 години използвам твоята програмка и за друга не искам и да чувам. Проста, удобна и лесна за използване. Не че няма какво да се поизлъска или добави, но за некомерсиален софтуер си е просто бетон.


 3. KrasiVn каза

  Страхотен речник! Най-полезния и най-удобния, който съм ползвал някога.
  Браво на младежа! 🙂


 4. Svet каза

  Поздравления!!! Ползвам го много отдавна с удоволствие.


 5. MaMkaMy каза

  Браво, от години го използвам и препоръчвам на всеки който ме пита за добър речник. Даже не си спомням как съм го предобил, но ревностно си пазя копя. Беше ми попаднал съшо някъкъв add-on в които има не знам си колко друго езични речници които могат да се сменят. Мисля, че само Английско Българския и Английско Руския бяха двупосочни, но и другите еднопосчни са ми влизали в работа. Много Много Благодаря.


 6. Konstantin каза

  Поздравления и благодарности и от мен! Ползвам го доста години вече и е най-удобния речник правен досега.
  Ако не го поддържаш вече заще не му отвориш кода че да могат хората да го прекомпилират и за други ОС? Пък може и някой да се хване да го ъпдейтва от време на време…
  Но досега е чудесна работа!


 7. Владимир Димов каза

  Поздравления за хубавия речник,ползвам го вече над 10 години


 8. Karavelikov каза

  Здравей и благодаря за речника!
  От незапомнени времена го използвам, а сега дойде ред да го инсталирам и на Windows 10.
  Този речник е неизменно с мен през годините! 🙂


 9. Евала каза

  Вече над 15 г. го ползвам. Много добър!
  Изглежда копие на хартиен речник, не помня издателството, но всичко е 1:1. Обаче програмата е много по-удобна и бърза.
  Има някои бъгове, напр. някои думи предизвикват изход…
  Който е малко по-напред може да си създаде свои речници и да ги ползва с тази програма.

Моля използвайте кирилица!