Cyrillic Slugs

Ето че и аз седнах и си написах плъгин за WordPress. Винаги съм се дразнел, че когато пиша нов пост със заглавие на кирилица и забравя да попълня ръчно post slug-а (как се превежда това?) и тогава адреса става нещо абсолютно нечетаемо от рода на http://loshia.com/%d0%ba%d0%b8%d0%b9. Затова натраках набързо едно плъгинче, което хваща заглавието на поста и автоматично преобразува всички букви от кирилица на латиница и го записва като адрес на поста. Преобразуването става по време на запис или публикуване, т.е. може да се модифицира, ако нещо не е наред.

Самата конверсия се извършва съгласно новите правила за транслитерация на българските букви с латински. Standard Compliant отвсякъде!

Download (version 1.0)

Инсталацията е пределно лесна. Отворете архива и копирайте файла cyr-slug.php в plugins директорията на WordPress, т.е. wp-content/plugins. След това активирайте Cyrillic Slugs плъгина от администраторския панел и това е всичко.


2 kоментара за “Cyrillic Slugs”


  1. Пенко Пенев каза

    От доста време ползвам това прекрсано плъгинче и съм много доволен. От известно време обаче използвам един плъгин, който автоматично публикува публикациите, които са Draft. е от тогава конвертирането на адресите не бачка. Плъгина за автоматично публикуване се намира тук – http://www.dagondesign.com/articles/scheduled-draft-publish-plugin-for-wordpress/.


  2. Des каза

    Това изглежда много полезно, поздравления! Веднага ще го пробвам.

Моля използвайте кирилица!